Una mestra dels Ports recorrerà 166 quilòmetres en dos dies per a conscienciar sobre el despoblament

La iniciativa solidària Muntanyes d'Il·lusions pretén destinar tot el que recapte perquè noves famílies es traslladen a la comarca.

Una mestra del Portell recorrerà 166 km contra el despoblament

El projecte Muntanyes d’Il·lusions, que encapçala la mestra de Portell de Morella Pam Collado, ja ha començat i ha captat l’atenció de moltes persones i mitjans de comunicació. És una iniciativa solidària contra el despoblament del municipi, amb l’objectiu d’atraure famílies interessades a viure a Portell i portar els fills a l’escola.

El primer repte esportiu que engloba la iniciativa, “La il·lusió mou les meues cames”, començarà el pròxim divendres, 19 de març, i consisteix a recórrer el GR-331, Camí de Conquesta, en tan sols dos dies. El GR, impulsat com a producte turístic per la Mancomunitat Comarcal Els Ports, és una ruta de 166 quilòmetres que uneix tots els municipis de la comarca. Durant els dos dies, Pam i la seua parella, Ramon Peris, faran aquest GR corrent, portant la reivindicació de l’escola rural al pla comarcal.

Durant la primera etapa, la parella farà 86,21 quilòmetres des de Vilafranca, municipi on resideixen, fins a Morella, per fer nit a l’Hotel Rey Don Jaime, que s’ha oferit de manera voluntària a allotjar els esportistes. El tram següent, per al dissabte 20 de març, consistirà en 84,61 quilòmetres travessant l’altra meitat de la comarca, fins a tornar a Vilafranca.

La mestra diu que, per a sorpresa, “s’està oferint prou gent a acompanyar-nos durant uns quilòmetres: tant amics nostres com veïns d’altres pobles de la comarca, com alguns companys de faena, entre ells, la meua companya d’aulari, Clàudia Salvador, amb la seua parella, i altres companys del CRA. Vistes les ganes de participar-hi, també convidem a tothom que vulga córrer amb nosaltres, a unir-se i fer quilòmetres junts”, anuncia Collado.

La mestra ja s’està preparant per al primer repte, entrenant-se cada dia recorrent petits trams del GR.

Per fer un seguiment del projecte Muntanyes d’il·lusions, l’Ajuntament està habilitant un nou apartat de la web municipal on poder donar difusió a la iniciativa explicant-ne tots els detalls i donant un número de compte bancari on poder fer aportacions a la causa, a més de compartir el projecte en les seues xarxes socials.

També et pot interessar

stats