Una marxa reivindica a València polítiques “actives i valentes” contra la pobresa

La protesta, amb el lema “Ens volem sense pobresa i defensant el planeta”, també s’ha produït en altres deu municipis de la Comunitat Valenciana.

El col·lectiu Pobresa Zero, que convoca la marxa, ha posat el focus en el canvi climàtic i en les dones
El col·lectiu Pobresa Zero, que convoca la marxa, ha posat el focus en el canvi climàtic i en les dones / Europa Press

Centenars de manifestants de vora dues-centes organitzacions han demanat aquest dissabte a València l'erradicació de la pobresa. Reivindiquen polítiques “actives i valentes” contra la pobresa per a “superar un model econòmic injust i avançar cap a economies i mercats que incorporen els aspectes socials i ambientals, la salut i el benestar de totes les persones, la cura i la sostenibilitat de la vida”.

El col·lectiu Pobresa Zero, que convoca la marxa, ha posat el focus en el canvi climàtic i en les dones, el col·lectiu que “més pateix la pobresa”, han explicat. 

Amb el lema “Ens volem sense pobresa i defensant el planeta”, la mobilització també s’ha produït en altres deu municipis valencians. Denuncien que, a la Comunitat Valenciana, el 93% de les llars monoparentals estan encapçalades per dones. Així, el col·lectiu ha advertit que el 32% de les dones i el 28% dels homes es troben "en risc de pobresa o exclusió", i ha denunciat que el 34,7% de les persones pensionistes està "sota el llindar de la pobresa".

També et pot interessar

stats