Una marxa fins al CIE de Sapadors de València reclama la regularització de les persones migrants

A l’estat espanyol viuen més de mig milió de persones en situació administrativa irregular “sense accés als drets fonamentals", segons denuncien les organitzacions

L'ILP per la regularització de les persones migrants ja està presentada al Congrés, però actualment està pausada / À Punt NTC

En la vespra del Dia Internacional de la Persona Migrant, que es commemora el 18 de desembre, diverses associacions pro drets humans han eixit al carrer aquest diumenge en una manifestació per a demanar la regularització de les persones migrants. Sota el lema “Som vides que travessen fronteres” i amb la guerra a Palestina molt present, la marxa ha avançat fins al CIE de Sapadors demanant justícia i l'aprovació definitiva de la iniciativa legislativa popular per la regularització de les persones migrants a Espanya que actualment està en pausa.

Entre totes elles, Moses Von Kallon és una de les persones que van arribar a bord del vaixell Aquarius fa ara cinc anys i encara no sent reconeguts els seus drets. A l’estat espanyol viuen més de mig milió de persones en situació administrativa irregular i, segons Silvana Cabrera, portaveu del moviment RegularitzacióJa a València, és una part de la població “sense accés als drets fonamentals que sí que té la resta de la ciutadania”.

La guerra a Palestina i la crisi humanitària allí ocupen l’atenció mediàtica en les últimes setmanes, però són moltes les associacions i activistes per la causa que porten un llarg recorregut de reivindicació contra les injustícies que pateix la gent migrant. Plataformes antiracistes que treballen per la regularització dels migrants en situació irregular, pel tancament dels centres d'internament estrangers o contra les deportacions en calent exigeixen que s'impartisca una justícia basada en els drets humans. Hui s'han manifestat al carrer, però prometen no abaixar la guàrdia davant de les legislacions que actualment estan en l'aire com la iniciativa legislativa popular ja presentada al Congrés o la futura aprovació del Nou Pacte Europeu de Migració i Asil.

També et pot interessar

stats