Una mare denuncia una agressió sexual al seu fill amb autisme en un col·legi d'Elda

Educació afirma que s'ha activat el protocol per a garantir la seguretat del menor, tot i que no concreta les mesures 

La mare d'un xiquet amb autisme denuncia que el van agredir a l'escola / À Punt NTC

La mare d'un xiquet amb autisme ha denunciat a la Policia Nacional una agressió sexual al seu fill de dotze anys en un col·legi públic d'Elda (Vinalopó Mitjà). Segons consta en la denúncia, el presumpte agressor és un company d'onze anys, que li va introduir un objecte punxant. 

L'exploració mèdica va confirmar que tenia ferides i havia sagnat. La mare es va entrevistar amb el director del col·legi, dues psicòlogues i amb la inspecció educativa per a trobar-hi una solució. Assegura que va demanar que el canviaren de classe, però s'hi van negar. “No em van oferir una separació física de l’agressor, i era el més lògic. És de sentit comú que la víctima i l’agressor no compartisquen el mateix espai, almenys com a mesura cautelar”, ha assegurat. 

Va denunciar els fets en la comissaria de policia d'Elda i també al Síndic de Greuges, perquè des del 16 de novembre, quan es va produir l'agressió, el fill no va a classe. Lamenta que li hagen denegat fer classes per internet, com en pandèmia. “El desemparament i la indefensió que sent és tremenda”, manifesta.  

En declaracions a À Punt Notícies, la Conselleria d'Educació assenyala que s'ha activat el protocol per a garantir la seguretat del menor, tot i que no concreten les mesures aplicades. Diuen que és un menor, que s'ha de mantindre la confidencialitat, i asseguren que han contestat al Síndic de Greuges.

També et pot interessar

stats