Una macroenquesta apunta que el 90% dels joves no se senten representats per la classe política

L'informe El futur és ara desmunta alguns mites sobre els joves, com ara que no s’interessa per la política

Una macroenquesta apunta que el 90% dels joves no se senten representats per la classe política

L'informe El futur és ara desmunta alguns mites que pesen sobre la gent jove. El principal, que no s'interessen per la política. Però la seua protesta és que la gran majoria no se senten representats per les formacions polítiques o que més del 90% creu que la seua opinió no importa ni preocupa a la classe política.

L'enquesta, elaborada per PlayGround, assenyala les tres grans preocupacions de la gent jove: la dificultat per a accedir al mercat laboral i la qualitat dels treballs que exerceixen encapçalen el rànquing i l'accés a la vivenda.

Davant d'aquestes preocupacions, els joves proposen solucions. Pel que fa al treball, aposten per posar fi als contractes temporals, un autèntic maldecap per a moltes persones, o abaixar l'edat de jubilació per a generar llocs de treball als quals accedir. Per a poder independitzar-se, proposen regular el preu del lloguer.

Però la joventut del segle XXI no només no viu aliena a la societat, sinó que també està preocupada, conscienciada i involucrada en qüestions com ara la violència de gènere. Pel que fa a la desigualtat, tenen clar que la manera de posar-li fi seria acabar amb la bretxa salarial.

També volen un planeta millor. De fet, el 75% d'elles i ells creuen que el nivell de consciència mediambiental és totalment insuficient i creuen que caldria penalitzar les empreses que més contaminen.

L'informe també apunta que ni els nacionalismes ni la immigració, tan presents en el debat polític, els preocupen molt. Això sí, mostren rotunditat a l'hora d'apostar per prohibir els discursos d'odi i exigixen prohibir aquelles formacions polítiques que els fomenten.

Amb aquest estudi ha quedat demostrat que la gent jove està diposada a canviar el planeta i a participar activament en aquest canvi.

També et pot interessar

stats