Una jove valenciana denuncia en xarxes que no la van deixar pujar a un autobús per vestir un top

L’EMT ha demanat disculpes a la jove i li ha demanat informació per aclarir els fets 

Fotografia de Cristina Durán per denunciar els fets
Fotografia de Cristina Durán per denunciar els fets / @CristinaD20

La jove valenciana Cristina Durán ha denunciat a través de les xarxes socials que li han prohibit pujar en un autobús de l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) per vestir un top. Juntament amb la queixa, que ha publicat en el compte personal de Twitter, ha adjuntat la fotografia de l’estilisme que vestia en el moment en què van ocórrer els fets.

Cristina diu en el missatge de Twitter: “M'han prohibit accedir a un autobús de València per anar escotada i poder ofendre els altres passatgers. No és un biquini, és un top i no vaig ensenyant res. M'he sentit disciminada”. A més, es dirigeix a l’EMT, assegurant que a altres dos autobusos sí que ha pogut accedir. “Normativa o discriminació?”, es pregunta la jove al final. 

De seguida, el tuit s’ha fet viral en les xarxes socials i ja acumula 2.500 retuits i 5.397 m'agrada. A més, té 2.300 comentaris d’usuaris que es qüestionen si la indumentària de la jove és o no “apropiada” per a accedir al transport públic. 

Hores després de publicar el tuit, l’EMT s’ha posat en contacte amb Cristina a través de les xarxes, demanant-li que els escriguera en un missatge privat per poder investigar els fets. “Podem investigar millor què ha ocorregut per a prendre les mesures necessàries. Gràcies, i sentim la mala experiència”, diu en la publicació. 

Segons el reglament de prestació i ús del transport urbà en autobusos per a la ciutat de València, aprovat per l'Ajuntament i d'aplicació des del 15 de novembre de 2019, no hi ha cap codi de vestimenta pel qual es restringisca l’accés d’un usuari a l’autobús. En canvi, entre els deures dels usuaris sí que s’estableix que no es pot mantindre conversa amb el conductor mentre condueix i no es poden utilitzar aparells de so quan molesten a algun viatger, entre d’altres. 

També et pot interessar

stats