Una jove de Canals té el millor expedient de la PAU en la fase obligatòria: 9,87 sobre 10

Marta Zvorygina, una estudiant de l'IES Francesc Gil, vol fer la carrera de Traducció i Mediació Interlingüística a la Universitat de València

Marta Zvorygina, ha tret la millor nota de la Comunitat Valenciana en la prova d'accés a la universitat / À Punt NTC

Marta Zvorygina, una estudiant de l'IES Francesc Gil de Canals (Costera), ha tret la millor nota de la Comunitat Valenciana en la prova d'accés a la universitat (PAU) en la fase obligatòria: un 9,87 sobre 10 punts. "Estic superfeliç, igual que la gent del meu voltant, tant els meus familiars com els meus amics", ha assegurat la jove estudiant, que ha assegurat que no ho esperava, però que se sent molt orgullosa.

"Jo sabia que havia tret bona nota, perquè jo sé el que faig en cada examen, però en veure unes notes tan altes vaig sentir molta sorpresa", ha afegit. Marta ha assegurat que vol estudiar Traducció i Mediació Interlingüística a la Universitat de València.

A més d'ella, el 98,32% de l'estudiantat examinat a la Comunitat Valenciana ha superat les proves de la fase obligatòria, segons ha indicat director general d'Universitats, José Antonio Pérez. Des de les 13:00 hores, els més de 24.000 alumnes que es van presentar a la prova en universitats valencianes ja poden consultar la nota a través de l'enllaç ubicat en el web de Conselleria d'Educació. "La nota mitjana a la Comunitat se situa en un 6,74 sobre 10, corresponent a la fase obligatòria", ha indicat Pérez.

Aquells que hagen suspés la selectivitat o vulguen apujar nota, tenen una segona oportunitat els dies 2, 3 i 4 de juliol. Les notes eixiran cinc dies després, el 9 de juliol. 

També et pot interessar

stats