Una jornada analitza com reduir la bretxa digital de les zones rurals

S’abordarà com implantar les Smart Rural Town, que busquen estendre la tecnologia i la gestió transparent a zones rurals.

A València s'escoltaran propostes per a trencar la bretxa digital de les zones rurals
A València s'escoltaran propostes per a trencar la bretxa digital de les zones rurals

Una jornada analitza aquest dijous a València com poden afrontar les zones rurals els reptes tecnològics que planteja la societat actual. Un dels principals assumptes que es tractarà és el de la bretxa digital, que dificulta a les àrees rurals l’accés a les xarxes, la tecnologia o al sector financer, com han assenyalat des de l'Institut Universitari de Recerca en Economia Social, Cooperativisme i Emprenedoria (Iudescoop), una de les entitats organitzadores d’aquesta jornada.

Segons apuntaven des d’Iudescoop, serveis com aquests “escassegen al medi rural i la transformació digital pot pal·liar-los amb adequades polítiques públiques". En aquest sentit, la coordinadora de la jornada, María José Vañó, ha explicat que en la jornada es realitzarà "una reflexió, des d'un punt de vista tecnicojurídic, de les amenaces a les quals s'enfronten les poblacions del món rural i quines són les solucions que podem oferir".

En aquesta línia, en la Jornada de reflexió al voltant dels nous reptes tecnològics en l'àmbit rural. Una visió des de l'economia social, que se celebra aquest dimecres a València, "es posaran damunt la taula mesures d'impuls de les Smart Rural Town, que són projectes de col·laboració publicoprivada que permeten implementar la tecnologia, la sostenibilitat de l'entorn, la transparència en la gestió i els reptes energètics en l'àmbit rural i facilitar la incorporació d'aquests municipis a la societat 4.0, així com contribuir a la modernització i la generalització d'oportunitats d'ocupació i riquesa".

També et pot interessar

stats