Una jornada analitza com previndre els maltractaments a les persones majors

Es plantejaran experiències per a la detecció de la violència en viudes de més de 75 anys, perquè són les que més abusos pateixen.

Les dones són les que més situacions de maltractament pateixen
Les dones són les que més situacions de maltractament pateixen
29 d'octubre 2019 - 07:30

Professionals, ONG i representants de les administracions debatran alternatives per a previndre els maltractaments i els abusos a les persones majors en una jornada que ha organitzat la Unió Democràtica de Pensionistes i Jubilats d'Espanya aquest dimarts a València.

Un dels assumptes que centrarà part de la jornada serà la incorporació de la perspectiva de gènere en l’actuació dels professionals, atés que el perfil més habitual de les víctimes és dona, viuda i major de 75 anys.

Dins d’aquesta jornada s’han programat dos taules redones, una sobre Política i Justícia davant el maltractament a les persones majors i una altra sobre Els serveis socials i sanitaris davant de casos de maltractament. Ací es parlarà de la violència que pateixen les ancianes, però també d’experiències de la Policia Local en la detecció i intervenció en aquests maltractaments a majors.

Perspectiva multidisciplinària

Així mateix, una altra de les qüestions que es posaran sobre la taula seran els protocols d'actuació dels serveis socials i sanitaris o el model de centres lliures de subjeccions amb la finalitat “d’abastar aquest greu problema social de manera multidisciplinària", com han indicat des de l’organització.

Les jornades com aquesta pretenen aportar una "nova formació per a sensibilitzar a la societat sobre els maltractaments que pateixen les persones majors, analitzar el tractament juridicopenal de la violació dels seus drets i determinar els indicis o signes externs que permeten detectar el maltractament".

També et pot interessar

stats