Una investigació permet eliminar per complet el càncer de pàncrees en ratolins

La mortalitat del càncer de pàncrees supera ja, fins i tot, la del càncer de mama.

VÍDEO | Una investigació permet eliminar per complet el càncer de pàncrees en ratolins

Un equip d’investigació espanyol, que encapçala el doctor Mariano Barbacid, obri una via per a eliminar per complet el càncer de pàncrees. Aquest tipus de càncer és un dels més agressius i posseeix una taxa de supervivència reduïda. De fet, la mortalitat que causa ja supera, a Espanya, fins i tot la del càncer de mama.

Aquesta teràpia ha tingut èxit per primera vegada en ratolins, però el personal d’investigació no garanteix que funcione en pacients humans. No obstant això, malgrat no estar disponible per a persones que en l’actualitat pateixen aquest tipus de càncer, ha significat un primer pas per a futurs assajos clínics.

El doctor Alfredo Carrato, que forma part de la investigació, ha catalogat aquest tipus de càncer com una “urgència sanitària de primer ordre”, atés que és el que més es resisteix als tractaments actuals. La curació queda limitada a una part de pacients inferior al 10% en què el tumor està molt localitzat, per la qual cosa ha recalcat la necessitat de detectar-lo en pacients asimptomàtics, del tractament personalitzat i la necessitat de concentrar els recursos en centres molt especialitzats. Per la seua banda, el doctor Barbacid ha assenyalat que aquesta recerca servirà per a evitar els tractaments amb una toxicitat elevada que s’empren en l’actualitat, i desenvolupar fàrmacs nous que permeten la regressió dels tumors sense exposar-hi el pacient.

També et pot interessar

stats