Una intensa nit de neteja davall la pluja elimina el rastre de les Falles 2019

Bombers, serveis de neteja i policia treballen a contrarellotge per a retirar la brutícia i que tot torne a la normalitat.

Gràcies al treball contrarellotge, en només cinc hores torna tot a la normalitat | ÀP
Gràcies al treball contrarellotge, en només cinc hores torna tot a la normalitat | ÀP

Tot torna a la rutina en ciutats i municipis de la Comunitat Valenciana. Enrere ha quedat una de les nits més llargues per a fallers, bombers i treballadors de la neteja. Una Cremà davall la pluja posa fi a les Falles 2019 i es treballa a contrarellotge perquè en fer-se de dia no hi haja rastre dels centenars de monuments fallers ni de la brutícia. 

A la ciutat de València ho han fet possible uns 250 bombers i vora 400 treballadors de la neteja. A poc a poc s’aniran retirant també els envelats i s’obriran al trànsit els 400 carrers tallats durant aquestes festes. 

La Creu Roja ha atés aquesta nit 16 persones a València, la majoria per contusions, per lipotímies o perquè els ha entrat algun objecte a l’ull. 

També les comissions falleres han treballat aquesta nit, quan ja s’ha consumit la sàtira, els cartons, les fustes i les pintures. La falla Na Jordana n’és un exemple, ja que els fallers ajuden a les brigades de neteja a emportar-se tota la brutícia.

Jorge Palau, cap de servei de neteja contractat per l’Ajuntament de València, ha assenyalat que enguany les tones de fem arreplegat superaran les 7.600 de 2018, ja que la pluja ha banyat la cendra i pesarà més. 

 

En la nit de la Cremà s’ha botat foc a unes Falles marcades per algunes polèmiques com ara la brutícia, la massificació, els macrobotellots al centre de València i la selecció dels jurats de la Secció Especial. 

L’art efímer faller del 2019 deixa d’estar present i passa a deixar la seua empremta en la memòria de la festa.

També et pot interessar

stats