Una iniciativa demana que la paraula 'rosquilleta' s’incloga en el diccionari de la RAE

Velarte ha fet la sol·licitud formal a la RAE, que donarà una resposta en els pròxims tres mesos

Una iniciativa demana que la paraula rosquilleta s’incloga en el diccionari de la RAE / À Punt NTC

Encara que a la Comunitat Valenciana la paraula rosquilleta la tenim ben interioritzada, a la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola no hi ha cap referència a aquest aliment tan comú per a la societat valenciana. 

En canvi, si eixim fora de la Comunitat Valenciana, la cosa ja no està tan clara. Entre els termes que s’usen a la resta del territori, podem escoltar palitos de pan, colines o grisines.

Per això, ara l'empresa Velarte està tramitant formalment a la RAE que s'incloga el terme rosquilleta en el diccionari espanyol. La directora de màrqueting, Raquel López, ha explicat que el terme fa referència a un producte local de tradició valenciana que “s’ha democratitzat” i que ja està present en totes les botigues i supermercats. 

Les rosquilletes de Velarte arriben a diferents punts d'Espanya i també fora, però amb un altre nom, com pa de pipes o bastonets de pa

Des de Velarte s'han emplenat els formularis pertinents i s'ha aportat documentació perquè la paraula siga acceptada. En un termini de tres mesos, la RAE els donarà la resposta. 

També et pot interessar