Una furgoneta rebenta les portes de la frontera de Ceuta

Quatre dels 52 migrants a bord del vehicle han hagut de ser traslladats a l'hospital.

Una furgoneta rebenta les portes de la frontera de Ceuta
Una furgoneta rebenta les portes de la frontera de Ceuta

Una furgoneta amb 52 migrants subsaharians ha aconseguit travessar la frontera de Ceuta llançant-se a tota velocitat contra l'entrada del Tarajal, segons fonts policials.

El grup està format per 34 homes adults, 16 dones i dos menors d'edat, que han sigut interceptats l'altura de la platja del Tarajal, a aproximadament un quilòmetre de la frontera ja en territori de la ciutat autònoma. 

Les forces de seguretat han activat l'Equip de Resposta Immediata davant Emergències de la Creu Roja per a efectuar el primer reconeixement sanitari de rutina als migrants, que presentaven un "bon estat general de salut", tot i que quatre persones han hagut de ser traslladats a l'hospital.

L'ús de vehicles 'kamikaze' per a introduir persones irregularment a Ceuta s'ha repetit esporàdicament des de 2013, encara que mai amb una quantitat tan elevada de persones.

L'any passat el primer conductor condemnat a la ciutat per utilitzar aquest sistema amb 14 persones en un tot terreny va acceptar per conformitat abonar una multa de 450 euros per un delicte de falsedat documental, 225 per un altre contra els drets dels ciutadans estrangers i any i mig de presó per atemptat en concurs amb lesions amb ús de mitjà perillós.

La Guàrdia Civil investigarà els fets

La Guàrdia Civil ha assenyalat que investigarà a fons aquest fet. Així ho ha expressat el director general, Félix Azón, en un desdejuni informatiu. El responsable del cos policial també ha indicat que es tracta d'un succés nou, ja que, segons ha comentat, no s'havien detectat casos com aquest amb un vehicle d'alta capacitat i que es prendran mesures "perquè no es repetisca".

També et pot interessar

stats