Una funcionària acusada en el cas Blasco: “Em van donar feta l’adjudicació de l’hospital d’Haití”

L’excap de serveis i projectes de Cooperació diu que el projecte ja estava adjudicat a la fundació de Tauroni quan va arribar.

Dolores Escandell declara davant el jutge aquest dilluns
Dolores Escandell declara davant el jutge aquest dilluns

Aquest dilluns han començat a la Ciutat de Justícia de València els interrogatoris als acusats del cas Blasco que no han arribat a cap acord amb les acusacions. En aquesta nova sessió ha sigut el torn, entre altres, de Dolores Escandell, excap de serveis i projectes de la Conselleria de Cooperació. Se l’acusa de malversació per participar en les adjudicacions per a la construcció d’un hospital a Haití que mai es va arribar a fer.

Escandell s’ha desvinculat de l’adjudicació d’aquest projecte de cooperació i ha dit davant del tribunal que la seua funció no era revisar i fiscalitzar els expedients, ja amb aquesta finalitat hi havia un grup de personal tècnic, tot i que estava al seu càrrec. “No vaig intervindre ni vaig decidir res. M’ho donaren fet”, ha dit al jutge.

La funcionària de la Conselleria de Cooperació, que s'ha mostrat disposada a contestar les preguntes de totes les parts en el juí, ha explicat que el projecte de l’hospital d’Haití ja estava iniciat quan ella va arribar, amb una adjudicació directa a la Fundació Hemisferi de l’empresari Augusto César Tauroni, que havia sigut signada per l’exconseller Rafael Blasco. A més, ha assegurat que "en cap moment" va pensar "que s'adjudicara perquè algú s'emportara un percentatge de diners per darrere".

També et pot interessar

stats