Una fuga de gasoil causada pel robatori de canonades de coure obliga a suspendre les classes en dos col·legis d'Oriola

No s'han hagut de lamentar danys personals i no hi ha perill de combustió, però sí que es desprenen gasos tòxics

Pabelló infantil del CEIP Fernando de Loazes
Pabelló infantil del CEIP Fernando de Loaces / CEIP Fernando de Loaces

El robatori de les canonades de coure de la caldera del CEIP Fernando de Loaces ha obligat l'Ajuntament d'Oriola (Baix Segura) a decretar la suspensió de les classes d'este centre i del Josefina Manresa de la ciutat. A conseqüència d'este acte vandàlic, patit durant el cap de setmana del 18 al 19 de maig, s'ha produït una fuga de gasoil del depòsit al forjat sanitari d'un dels mòduls d'educació infantil.

El consistori està gestionant l'incident de manera urgent mitjançant les vies que li permet la legislació. Des de la Regidoria d'Emergències, dirigida per Víctor Valverde, s'ha sol·licitat a una empresa especialitzada l'absorció i retirada del gasoil. Una vegada concloguen els treballs es procedirà a la neteja del forjat sanitari a fi de retirar la totalitat de les restes d'olor i gasos.

Per a la realització d'estos treballs és necessari l'absència de persones en l'àrea, tant personal del centre com usuaris, per a evitar “riscos derivats de fugues de gasoil i intoxicació per inhalació de gasos“.

Així doncs, han de romandre sense ús i tancades al personal no especialitzat, les aules de 2, 3 i 4 anys del CEIP Josefina Manresa així com les aules de 3 i 4 anys del CEIP Fernando de Loaces durant dos dies. Les classes es reprendran dijous.

L'alcalde d'Oriola, Pepe Vegara, ha informat que “afortunadament no hem de lamentar danys personals" i ha destacat que s'ha "actuat immediatament i s'hi han adoptat amb caràcter d'emergència totes les mesures que han sigut necessàries per a retornar la normalitat en tots dos centres”.

Per part seua, l'edil d'Emergències ha explicat que “hem començat a retirar els 2.000 litres de gasoil vessats en el forjat sanitari de l'edifici d'infantil" i ha matisat que tot i que "no té perill de combustió, sí que desprén gasos tòxics”. Els operaris municipals estan traslladant el mobiliari i material de les aules afectades a altres zones dels centres on reubicaran els alumnes.

Se sospita que els vàndals van saltar la tanca i van arrancar les canonades de coure situades en la façana, encara que segurament els van sorprendre, ja que van deixar restes de material al pati.

Fins al lloc dels fets s'han personat, a més de protecció civil i Emergències, especialistes del cos de bombers, Policia Local i Policia Nacional que estan investigant els fets i intentant localitzar els autors.

També et pot interessar

stats