Un forn malagueny paga el sou a un empleat amb el concepte: "Nòmina abril maricó"

L'afectat assegura que l'empresa l'ha perseguit des que va conéixer la seua condició sexual

Una persona amb la bandera multicolor emblema del colectiu LGTBI
Una persona amb la bandera multicolor emblema del colectiu LGTBIQ+ / Banana Images (Shutterstock)

El sindicat CGT ha denunciat este dijous un presumpte cas d'homofòbia en una empresa de Màlaga, que ha ingressat el sou a un empleat amb el concepte "nòmina abril maricó".

Segons explica el sindicat, ahir dimecres l'empresa va realitzar una transferència bancària del pagament de la nòmina i en la identificació de l'operació es podia llegir eixa al·lusió a la condició sexual del treballador.

"Créiem que ja s'havia vist tot, estàvem equivocades i en ple segle XXI podem observar conductes que mereixen tot el nostre rebuig i denúncia", assenyala la CGT, que denuncia a més l'abonament tardà de la paga, que l'empleat hauria d'haver rebut a tot estirar en els cinc primers dies de maig.

El forner afectat s'ha posat en contacte amb l'assessoria jurídica de la CGT per a explicar "la vergonyant situació i la humiliació que li produeixen les actuacions dels seus ocupadors".

Assegura que l'empresa l'ha perseguit des que va conéixer la seua condició sexual i que li han modificat torns i horaris, fent-li la vida impossible, fins al punt d'haver-se agafat una baixa mèdica per l'ansietat que li provoca eixa situació.

La CGT adverteix que esta actuació empresarial homòfoba "no quedarà impune" i que ja ha posat en marxa les actuacions judicials corresponents per violació de drets fonamentals.

El sindicat prepara així mateix concentracions a les portes de l'establiment en protesta per la situació del treballador.

També et pot interessar

stats