Què fa una foca de l'Atlàntic en una platja de Múrcia?

La Fundació Oceanogràfic ha rescatat l'animal, habitual d'aigües més fredes al nord d'Europa, i l'ha traslladat al centre de recuperació de fauna del Saler

La foca grisa localitzada a la platja de la Llana de San Pedro del Pinatar (Múrcia)
La foca grisa localitzada a la platja de la Llana de San Pedro del Pinatar (Múrcia) / Fundació Oceanogràfic

Tècnics de la Fundació Oceanogràfic han rescatat un exemplar de foca grisa a la platja de la Llana de San Pedro del Pinatar, a Múrcia. Feia dies que monitoraven l'animal per diferents punts del litoral mediterrani, un hàbitat estrany, ja que aquesta espècie és habitual de les aigües de l'Atlàntic i les costes del nord d'Europa. 

La fundació ha traslladat la foca al centre de recuperació del Saler per a avaluar-ne l'estat de salut i facilitar la recuperació, a fi d'alliberar-lo al mar Cantàbric. El procés es fa en coordinació amb tècnics les conselleries de Medi Ambient de la Generalitat i la Regió de Múrcia. 

De la primera anàlisi s'ha evidenciat que l'exemplar és un mascle de set anys, que presenta una baixa condició corporal i es troba en procés de muda del pelatge.

Els tècnics desconeixen els motius de la seua presència a la costa mediterrània, massa càlida per a la supervivència prolongada de la foca, i pensen que podria deure's a una malaltia o desorientació.

També et pot interessar

stats