Una fira per a combatre el canvi climàtic

"La plaça canvia pel clima" mostra la transició energètica amb tallers i xarrades.

"La plaça canvia pel clima" mostra la transició energètica amb tallers i xarrades
"La plaça canvia pel clima" mostra la transició energètica amb tallers i xarrades

La plaça de l'Ajuntament ha albergat aquest matí la fira que posava fi a la iniciativa de València Canvia pel Clima, un mes d'activitats enfocades a la lluita contra el canvi climàtic. Més de 50 organitzadors han aportat solucions per a fer front al canvi climàtic dins d'una jornada amb el nom “La plaça canvia pel clima”. El cicle ha focalitzat l'atenció en l'alimentació ecològica i de proximitat, l'eficiència energètica, les energies renovables i la reducció de residus sòlids en projectes d'innovació social, bioconstrucció, economia ambiental o transició energètica.

El cap del Servei d'Energies Renovables de l'Ajuntament de València, Nacho Lacomba, ha assegurat que els objectius de la fira han sigut “impulsar la transició energètica i fer front a les conseqüències del canvi climàtic”. Lacomba assegura que es “pot descarbonitzar l'energia, divulgar les possibilitats de fer-se cent per cent renovables per a afrontar el nou escenari que porta el canvi climàtic”.

El director gerent de la Fundació València Clima i Energia, Carlos Sánchez, també ha manifestat que “L'Oficina de l'Energia és un espai on els ciutadans rebran informació sobre com podem ajudar-los a produir energia renovable en els seus habitatges”. Així mateix, el director tècnic de les Naus, Javier Ibáñez, ha explicat que estan buscant solucions per a adaptar València als nous reptes per a fer front al canvi climàtic.

També et pot interessar

stats