Una familia de Nules aconsegueix una reducció del 99% de la jornada laboral per a cuidar la seua filla amb leucèmia

Aquest dret laboral no recull el personal docent de l’escola pública i tan sols es dona en casos terminals

Una familia de Nules aconsegueix una reducció de la jornada laboral per a cuidar la seua filla amb leucèmia / À Punt NTC

Després de dos mesos de lluita, una família de Nules ha aconseguit una reducció del 99% de la jornada laboral per a poder donar l’atenció necessària a la seua filla Abril, de 4 anys, amb leucèmia. 

Aquesta qüestió va encendre les llums roges per al col·lectiu, ja que els dos treballen en l’escola pública i la llei no preveu que els professionals docents puguen adherir-se a aquest dret laboral. Tot i aconseguir la concessió per part de la Conselleria d’Educació, Rosa i Jorge continuen reivindicant canvis en esta situació d’injustícia. “Açò és una resposta per a nosaltres, però ara queda la part dura que és modificar la normativa i els drets, llicències i permisos docents”, asseguren. 

La lluita d’Abril i la seua família ha donat peu a fer que els sindicats continuen negociant per a aconseguir una modificació de la regulació interna, de forma que els docents no hagen de triar entre treball i cuidar un fill malalt.

També et pot interessar

stats