Una família naufraga a les costes de Santa Pola i la rescata la Guàrdia Civil

Hi havia cinc persones a la deriva després que l'embarcació recreativa en què anaven bolcara per accident

L'embarcació afonada amb cinc persones damunt
L'embarcació afonada amb cinc persones damunt / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil d'Alacant ha rescatat una família que es trobava en plena mar, a la deriva, en una embarcació recreativa mig afonada. Es tracta, segons ha informat l'institut armat en un comunicat aquest dimarts, de dos homes i tres dones que resistien agarrats al buc bolcat del vaixell fins que les autoritats han acudit a auxiliar-los i els han traslladat al port de Santa Pola. Una vegada a terra ferma, una de les dones ha necessitat assistència sanitària per un colp al cap que va patir durant el naufragi.

El contratemps va tindre lloc el 17 de juliol al voltant de les 15:15 hores, quan la Guàrdia Civil va tindre coneixement que una embarcació recreativa es trobava sotsobrada a una milla al sud-est de la costa santapolera, amb diverses persones damunt del buc, agafades com podien de la xicoteta part que hi sobreeixia. Efectius de la Guàrdia Civil iniciaren una recerca a bord de la patrullera Río Oja i, en uns minuts més tard, localitzaren els nàufrags. Tots eren majors d'edat i pertanyien a la mateixa família. 

Les cinc persones rescatades, durant l'operatiu de la Guàrdia Civil
Les cinc persones rescatades, durant l'operatiu de la Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

Un dels homes ha comentat als agents que en el moment que va bolcar el vaixell anaven també dos menors d'edat, però afortunadament un home en moto aquàtica que es trobava a la zona els va poder rescatar i acostar-los al port. 

Una vegada a Santa Pola, la Guàrdia Civil ha constatat que el possible motiu de l'accident fora que el patró no havia desplegat l'orsa, una menuda quilla que es pot recollir i que pivota en una obertura en el buc d'aquest tipus de vaixells. 

També et pot interessar

stats