Una experta atribueix la voracitat del foc al revestiment de poliuretà de l'edifici

La vicepresidenta del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de València explica en À Punt per què les flames han devorat l'immoble en menys de mitja hora

Una imatge de l'incendi, aquest dijous
Una imatge de l'incendi, aquest dijous / Europa Press

La vicepresidenta del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de València (Cogitival) i especialista que va peritar l'edifici que encara es crema aquest dijous a València, Esther Puchades, ha atribuït la voracitat d'incendi al revestiment de poliuretà que van projectar a la façana. En declaracions a la televisió d'À Punt, Puchades ha explicat que davall de les peces d'alumini col·locades a la façana de l'edifici hi ha poliuretà, un producte "totalment inflamable, que és el que ha provocat l'expansió de les flames en menys de mitja hora".

"El 2005 –data de construcció de l'edifici sinistrat– no estava tan estesa la mala fama del poliuretà. Hui no s'utilitza, almenys no d'aquesta forma", ha apuntat aquesta especialista, en al·lusió a un material que ha originat grans incendis en edificis els últims anys, com el de la Torre Grenfell de Londres el 2017.

Sobre si sap si hi ha altres edificis a la ciutat construïts amb elements similars, ha apuntat que ho desconeix però que és possible, i ha apuntat la conveniència de revisar aquest aspecte "per la seguretat de les persones".

També et pot interessar

stats