"Una experiència que recordaré tota la vida"

Els musulmans que viuen a la Comunitat Valenciana recorden, quan dos milions de fidels inicien el pelegrinatge a la Meca, el seu viatge.

VÍDEO | \"Una experiència que recordaré tota la vida\"

Pelegrinar a la Gran Mesquita de la Meca és un dels cinc pilars de l'islam que tots els musulmans estan obligats a realitzar almenys una vegada en la vida, si s'ho poden permetre. Els que hi han viatjat, tant a la Meca com a la Medina, coincideixen a dir que és una experiència purificadora i que els proporciona tranquil·litat i benestar. El viatge d'anada i tornada, i l'allotjament, els costa entre 1.200 i 1.300 euros, un preu que la majoria considera assequible. 

Més que una qüestió de diners, destaquen que la preparació és a nivell espiritual: temps abans del viatge s'endinsen en una vida d'oració i bones accions, de posar pau si tenen cap conflicte amb algú, de penediment i agraïment. 

Pel que fa a les peculiaritats d'aquesta edició, les aplicacions mòbils ajuden els fidels a orientar-se, informar-se i rebre atenció urgent. Tot per a evitar una desbandada com la del 2015, quan moriren 2.300 persones.

També et pot interessar

stats