Una estudiant de Benifaió becada pel Govern del Japó

Alba Piles ha sigut seleccionada pel Govern del Japó per a formar-se en art i disseny manga a Kyoto durant els pròxims tres anys.

Alba Piles, una jove de 20 anys de Benifaió (la Ribera Alta), ha sigut seleccionada pel Govern del Japó per a cursar estudis d'art i disseny durant els pròxims tres anys. Ha obtingut una de les beques de formació especialitzada del Ministeri d'Educació, Cultura, Esport, Ciència i Tecnologia d'aquell país. La jove estudia el primer curs del grau de Traducció i Mediació Interlingüística a la Universitat de València. 

Alba hagué de passar tres exàmens a l'Ambaixada del Japó a Madrid: d'anglés, de japonés i de matemàtiques. "Va ser ma mare qui va veure la convocatòria en el web de l'ambaixada, així és que vaig cursar la sol·licitud." Després d'aprovar amb nota, va haver de passar una entrevista personal i, finalment, el Govern del Japó li va donar el vistiplau. Els seus coneixements del japonés els va adquirir a Nova Zelanda, on va viure sis anys amb la família. Alba, que ara resideix a Catadau (la Ribera Alta), és una amant confessa de la il·lustració, concretament del manga, el còmic japonés, la vertadera raó per la qual vol aprofitar aquesta "oportunitat única". "El primer any de la beca, dotada amb 117.000 iens mensuals, al voltant de 900 euros, serà d'immersió lingüística i els altres dos, de formació especialitzada." 

El govern japonés atorga cada any beques de postgrau i formació especialitzada a estudiants talentosos de tot el món. De fet, enguany, en l'edició 55 "hi ha gent de les Filipines, l'Índia i Angola". Enguany, sis espanyols faran treballs d'investigació. Alba i una altra xica de Màlaga, que estudiarà traducció del japonés per als negocis, són les becades en formació específica.

Alba encara no té clar el seu futur laboral, El que sí que espera amb aquesta experiència és "familiaritzar-me amb la cultura japonesa i que algun dia puga ser un pont entre les dues cultures". Ja està pràcticament fent les maletes, perquè se n'hi va l'1 d'abril. Per davant, tres anys a la Kyoto Computer Gakuin, de l'antiga capital japonesa.

També et pot interessar

stats