Una escola de Benissuera planta cara a la despoblació rural

Els sis alumnes que té el col·legi han reactivat l’activitat educativa de la població.

VÍDEO | Una escola de Benissuera planta cara a la despoblació rural

A dos dies que començara el curs enguany, a Benissuera, un poble de 200 habitants situat a la Vall d'Albaida, no sabien si podrien iniciar les classes. L’escola només tenia dos alumnes i, en aquestes circumstàncies, eren conscients de la difícil la supervivència del col·legi davant l’enorme despoblació rural actual.

El Centre Rural Agrupat, dins del qual es troba l’escola de Benissuera, no ha tancat definitivament les portes. A més dels dos estudiants de Benissuera, cada dia venen en un taxi quatre alumnes més des d’Alfarrasí, el poble del costat. Els sis alumnes en total que hi ha ara a l’escola de Benissuera han aconseguit reactivar l’activitat educativa del poble i estan fent molta força per a mantenir el col·legi obert amb una subvenció de la Diputació de València.

Les mares i pares dels estudiants només tenen bones paraules per a l’escola. “És com si tingueres un mestre particular”, diu Maria Estela Mora, mare de Jordi, a À Punt NTC. També es posiciona així l’alcaldessa de Benissuera, Cátia Lopes. “L’escola rural és molt flexible, dinàmica, inclús enriquidora”, ha corroborat.

Els sis alumnes de l’escola de Benissuera comparteixen tots els cursos de primària en una mateixa aula. Inma, la mestra, els atén a tots segons les seues necessitats. “Tinc des dels cinc anys fins a sisé de primària. Prepare cada dia diferents materials per als diferents nivells”, conta a la televisió d’À Punt. Ella s’encarrega del matí i, a la vesprada, venen els especialistes en música, anglés i educació física.

El Centre Rural Agrupat Riu d’Albaida funciona com un sol col·legi en la gestió, però té aularis repartits, a més de Benissuera, a Bellús, Guadasséquies i el Palomar.

També et pot interessar

stats