Una empresa valenciana llança el primer tèxtil vegà substitutiu del cuir animal, amb excedents de caqui

El teixit és respectuós amb el medi ambient i sostenible, i forma part de l'economia circular de la regió d'origen del material de partida

Una empresa valenciana llança el primer tèxtil vegà substitutiu del cuir animal, amb excedents de caqui / À Punt NTC

L'empresa valenciana agroalimentària Laserfood ha presentat el primer tèxtil vegà substitutiu del cuir animal i sintètic fet al cent per cent de productes naturals procedent dels excedents del caqui, un producte en el qual invertirà dos milions d'euros per a la producció.

El tèxtil PersiSKIN, que ja ha testat i ha certificat l'institut tecnològic Aitex, proposa així una solució per a l'excedent de caqui, ja que més del 50% de la producció d'aquesta fruita no arriba a comercialitzar-se, per plagues, condicions climàtiques o el mateix mercat, a causa de l'increment de la producció registrada en els últims cinc anys.

La Comunitat Valenciana és la principal productora de caquis d'Espanya i concentra el 85% de la collita estatal de la fruita, uns 300 milions de quilos anuals.

Laserfood ha invertit mig milió d'euros en la patent del producte i en el desenvolupament i preveu arribar a dos milions d'euros quan comence la fase de producció del tèxtil al maig, segons ha explicat durant la presentació del nou producte el director general de l'empresa, Jaime Sanfélix.

El nou teixit és respectuós amb el medi ambient i sostenible i forma part de l'economia circular de la regió d'origen del material de partida.

Segons Sanfélix, el principal objectiu del producte tèxtil és l'aprofitament total dels residus i excedents generats en la producció del caqui per a donar una eixida i una nova vida a aquesta matèria primera. La companyia també busca crear un sector auxiliar d'ús del nou tèxtil en la zona productora del caqui, com tallers de marroquineria, confecció de roba o calcer.

El president de la Denominació d'Origen Kaki Ribera del Xúquer, Cirilo Arnandis, ha ressaltat que el projecte pot oferir "una interessant eixida" a part de la producció que, per qüestions pròpies del mercat, no es comercialitza en fresc o, en defecte d'això, no arriba al circuit de transformació industrial per a obtindre sucs i altres derivats.

També et pot interessar

stats