Una empresa valenciana dissenya rutes per a evitar les al·lèrgies

Es diu Green Urban Data i ha creat diferents itineraris perquè els passejos per la ciutat siguen més saludables.

Una empresa valenciana dissenya rutes per a evitar les al·lèrgies
Una empresa valenciana dissenya rutes per a evitar les al·lèrgies

Aquesta nit, exactament a les 22:58 hores, arribarà la primavera, eixa estació relacionada amb els camps verds i multicolors, l’olor de les flors i el cel blau de núvols blancs. També l’època de moltes al·lèrgies. Una empresa valenciana, Green Urban Data, ha dissenyat diferents rutes que permeten fer més fàcil per a les persones que les pateixen, gaudir d’aquesta època de l’any i dels passejos a l’aire lliure.

Les anomenen rutes saludables i estan creades tenint en compte diferents paràmetres, com ara els al·lergògens, l’exposició al sol o el soroll. “En aquests moments que tenim moltes al·lèrgies o que ha fet molta calor, es tracta de fer recorreguts per a poder aguantar de la millor manera possible”, comenta en la secció de xarxes de Les notícies del matí, Alejandro Carbonell, director general de la companyia.

Aquestes rutes estan disponibles a través d’Internet, perquè puguen arribar a diferents tipus de públic. A més, són dinàmiques, ja que es poden adaptar a cada usuari i usuària, de manera que en qualsevol moment es pot entrar en l’aplicació, posar el punt d’inici i de destinació i triar per on es vol anar, per exemple amb les rutes amb més pol·len o amb menys exposició al sol. La informació s’actualitza segons el moment del dia.

Altres paràmetres que es tenen en compte són que les rutes siguen accessibles per a tot tipus de persones; també per a aquelles que tenen mobilitat reduïda. De moment, l’eina s’ha desenvolupat per a València, Torrent i Alcoi. Es pot trobar més informació en el web de l’Ajuntament de València i en la pàgina de l’empresa, greenurbandata.com.

També et pot interessar

stats