Una empresa valenciana crea una eina per a la detecció precoç de ciberatacs

S'anomena Gloria i és una plataforma per a la gestió d'incidents i amenaces, que acurta considerablement el temps de reacció.

L'empresa valenciana S2 Grup i el Centre Criptològic Nacional han desenvolupat una eina pionera d'anàlisi de ciberatacs
L'empresa valenciana S2 Grup i el Centre Criptològic Nacional han desenvolupat una eina pionera d'anàlisi de ciberatacs / Efe

L'empresa valenciana S2 Grup i el Centre Criptològic Nacional, adscrit al Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), han desenvolupat una eina pionera d'anàlisi de ciberatacs amb capacitats d'intel·ligència artificial per a la detecció precoç de ciberamenaces a Espanya.

L'eina, denominada Gloria, és una plataforma per a la gestió d'incidents i amenaces de ciberseguretat a través de tècniques de correlació complexa d'esdeveniments i anàlisis de patrons per a identificar anomalies. Açò permet una orientació molt flexible en la vigilància del món connectat a la xarxa.

Gloria permet la reducció del treball manual i repetitiu dels analistes de ciberseguretat en els processos de detecció i resposta a incidents i acurta considerablement el temps de reacció quan apareix una ciberamenaça.

Aquest nou projecte ha suposat la posada en marxa d'una plataforma que ha permés millorar i avançar en la detecció precoç d'un possible ciberatac, "i el temps en la resposta és essencial per a evitar les seues conseqüències", ha declarat José Rosell, soci-director d'S2 Grup.

Gràcies a Gloria, l'Administració Pública millorarà qualitativament la seua ciberprotecció davant de la possible acció de ciberdelinqüents.

També et pot interessar

stats