Una empresa d’Onil crea una nina anticovid

El teixit amb què estan fetes les joguines impedeix la transmissió de qualsevol virus

Aquesta nina de l'empresa d'Onil Berjuan elimina els virus i bacteris / À Punt NTC
Marta López
Maria Bravo
29 de setembre 2021 - 21:42

La incidència acumulada més alta actualment és la de la xicalla menor d’onze anys, la població que encara no està vacunada i que es pot contagiar fàcilment a través de la interacció amb els altres. 

Això ha fet que compartir joguines, una qüestió bàsica per al correcte desenvolupament dels xiquets i xiquetes, es convertisca en un problema, ja que poden servir de corretja de transmissió de la Covid-19 i altres virus i bacteris habituals en els primers anys de vida de les criatures. 

Per a evitar-ho, l’empresa joguetera Berjuan d’Onil ha creat la primera nina capaç d'eliminar els virus i bacteris i impedir per tant la transmissió. L'Institut Valencià de Microbiologia ha testat el producte i en certifica l'efectivitat en un 99,9% durant 100 llavats.

Però, com és això possible? El gerent de Berjuan, César Bernabeu, ha explicat a À Punt que és gràcies al teixit amb què estan confeccionades, ja que neutralitza qualsevol classe de virus i, per tant, evita que es puga propagar d’un xiquet contagiat a un altre que no ho estiga. 

La nina té tres formats diferents que s’adapten a les diferents edats. A més, segons assenyala Bernabeu, també poden fer que totes les nines que fabriquen estiguen lliures de virus, perquè "el secret s'amaga en els vestits, que són els que tenen la capacitat antimicrobiana".

Sanibaby acaba d'eixir al mercat, però ja són molts els països que s'hi han interessat.

També et pot interessar

stats