Una empresa d’Elx llança el primer kit genètic per a la detecció del nou coronavirus

El sistema de diagnòstic estarà preparat per a comercialitzar abans que acabe el mes de gener.

Imatge de portada: Una turista es protegeix amb una màscara

L’empresa il·licitana Genetic Analysis Strategies ha llançat el primer kit genètic per a la detecció ràpida del coronavirus 2019-nCoV, més conegut com la pneumònia de Wuhan. L’empresa ha dissenyat una solució completament específica per a aquesta nova patologia, segons explica en un comunicat. 

Consisteix en un sistema de diagnòstic en temps real (qPCR) en format monodosi, d’ús individual, que conté tots els reactius (deshidratats) als quals només es necessita agregar la mostra. El nou kit, que estarà en el mercat a la fi de gener, és el primer disponible comercialment per a una detecció ràpida del nou virus.

El coronavirus 2019-nCoV és un tipus de virus d’origen encara per determinar que pot provocar diferents malalties, des d’un refredat fins a una síndrome respiratòria greu. Segons els dissenyadors, el virus es transmet de manera limitada entre els humans per via respiratòria, però se sap que certs animals, com les rates penades, actuen com a portadors.

En els últims anys s’han detectat tres brots importants de diferents tipus de coronavirus, el SRAS-CoV, que es va iniciar a la Xina el 2002 i va afectar a més de 8.000 persones; el MERS-CoV, coronavirus causant de la síndrome respiratòria d’Orient Mitjà que va sorgir el 2012 a l’Aràbia Saudita i, finalment el que preocupa actualment, el 2019nCoV, que es va detectar a final del desembre de 2019 a Wuhan.

No és la primera vegada que aquesta empresa il·licitana de base tecnològica crea un component per a la detecció de malalties. El 2016 ja va generar el primer kit genètic per a la detecció del virus Zika.

També et pot interessar

stats