Una empresa d'Elx desenvolupa un kit per a diferenciar la grip de la Covid-19

Els treballs van començar davant la problemàtica que suposa que presenten quadres amb símptomes molt similars.

Kit de PCR per a la detecció ràpida de la grip estacional
Kit de PCR per a la detecció ràpida de la grip estacional / Genetic Analysis Strategies.

L'empresa il·licitana Genetic Analysis Strategies ha desenvolupat un kit de PCR per a la detecció ràpida de la grip estacional i diferenciar-la del coronavirus, ja que tenen símptomes similars.

La firma, situada al Centre Europeu d'Empreses Innovadores (CEEI) d'Elx, ha desenvolupat un kit de reactius amb la capacitat de detectar els virus de la grip A i B que puguen aparéixer en els mesos de tardor.

Aquest assaig, usat simultàniament amb la PCR per a detectar el coronavirus desenvolupat per l'empresa a finals de gener, quan el virus s'havia detectat a Wuhan (Xina), serà de gran utilitat per a determinar les mesures que s'han de prendre amb els afectats en cada cas.

El kit ja està disponible, ha sigut validat per l'empresa i en l'actualitat s'està assajant en hospitals amb mostres reals i de referència. Pròximament se sotmetrà a validació en l'Institut de Salut Carlos III i es registrarà en l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris.

Símptomes similars

Els treballs van començar fa uns mesos davant la necessitat de poder diferenciar la grip de la Covid-19 en l'àmbit diagnòstic, ja que, clínicament, manifesten quadres amb símptomes molt similars, segons un comunicat de l'empresa.

Tant és així que els símptomes més habituals en les dues són la febra, la tos i la sensació de fatiga. No obstant això, hi ha alguns símptomes secundaris com el mal de cap o de tot el cos i la pèrdua de l'apetit que se solen relacionar amb la grip mentre que la dificultat respiratòria i la pèrdua de l'olor i del tast s'han vinculat amb la Covid-19.

També et pot interessar

stats