Una empresa alacantina crea suplements per a una vida sense gluten

Els fundadors de Nutrihorizon creen una fórmula amb les vitamines i minerals que ajuden a completar una dieta celíaca.

Els fundadors de Nutrihorizon, al laboratori de la universitat alacantina
Els fundadors de Nutrihorizon, al laboratori de la universitat alacantina / Europa Press

Fa anys que circula el rumor que una de les filles del president de Mercadona, Juan Roig, és celíaca, i per això la cadena de supermercats ha acostumat la clientela als productes sense gluten. La història és falsa i la incorporació de l’espiga barrada als envasos respon a una estratègia comercial, si bé aquests aliments han ajudat a millorar la dieta de les persones celíaques i evitar carències nutricionals. 

La comunitat científica coincideix que es pot mantindre una vida saludable sense aquesta proteïna, però alguns estudis relacionen la seua falta amb risc de patir malalties tiroïdals, diabetis o pèrdua de pes i massa muscular que l’start-up valenciana Nutrihorizon treballa per a combatre. 

“La celiaquia és una malaltia autoimmune que genera una reacció inflamatòria en l’intestí que, quan és persistent, provoca que els nutrients no es puguen absorbir correctament”, ha explicat a À Punt Notícies César Alonso, biotecnòleg i fundador de la companyia juntament amb Francisco Javier Gran i Gabriel Sánchez. Moltes de les patologies habituals són provocades per trencar la dieta i caure en la temptació de les farines. Per a previndre-les, es recomana respectar una dieta lliure de gluten, un objectiu que es dificulta amb la presència de fonts ocultes en nombrosos aliments o la contaminació amb restes o traces d’aquesta proteïna en forns i instruments de cuina.

Un altre dels inconvenients és que aquesta dieta exclou gran quantitat d’aliments, els substituts dels quals tenen preus que poden triplicar les opcions amb gluten i no posseeixen el mateix valor nutricional. Així, l’start-up alacantina ha desenvolupat un suplement alimentari per a cobrir aquest dèficit que poden trobar les persones celíaques en fer-se les analítiques de sang. 

“La fórmula amb la qual estem treballant recull aquells micronutrients que, amb més freqüència, són deficitaris en el col·lectiu celíac”, ha explicat l’emprenedor. Els fundadors de l’empresa, des de la Universitat Miguel Hernández, han detectat quines vitamines i minerals ajuden a completar una alimentació sense gluten, per a després treballar amb diferents indústries i que aquestes les incloguen en les seues receptes.

També et pot interessar

stats