Una embarcació de Castelló es troba amb 200 quilos de meduses

Entre les xàrcies d'"El Paraíso" ha aparegut la sorprenent captura mentre faenava.

Les meduses trobades en l'embarcació "El Paraíso"
Les meduses trobades en l'embarcació "El Paraíso" / Pescaturismo El Paraíso

La tripulació de l'embarcació El Paraíso amb base al grau de Castelló ha fet una troballa sorprenent mentre faenava. Entre les xàrcies, els pescadors s'han topat amb 200 quilos de meduses clavell. El descobriment ha tingut lloc en una zona pròxima a Almenara, a unes 20 milles de la costa i a uns 300 metres de profunditat.

Les meduses clavell o Pelagia noctiluca són animals de color rosat, de llargs tentacles i molt urticants. De fet, són les segones més urticants de tot el Mediterrani. Això fa que s'aconselle evitar-hi el contacte. Les costes de Castelló es troben en alerta des de fa dies per la presència d'aquests animals, l'hàbitat dels quals està localitzat a les aigües profundes de l'Atlàntic i el Mediterrani.

Les meduses trobades en l'embarcació El Paraíso / Pescaturismo El Paraíso

Se solen acostar a les costes durant el seu cicle reproductiu. Presenten nivells elevats de toxines en els tentacles, però no són perilloses per al contacte humà, encara que poden produir irritacions en la pell i altres parts del cos.

Meduses "caravel·les portugueses" a la platja de Sant Joan

Les costes del sud de la Comunitat Valenciana també atrauen aquesta classe de visitants. L'Ajuntament d'Alacant ha hissat la bandera roja per la presència de “caravel·les portugueses” a la platja de Sant Joan.

S'ha prohibit el bany a la Platja de Sant Joan i al Cap de l'Horta, per a prevenir qualsevol incident, i un equip tècnic municipal està inspeccionant la zona, que s'ha tancat al bany fins que s'hi verifique l'absència d'aquestes falses meduses.

També et pot interessar

stats