Una de cada dues dones joves reconeix tindre relacions sexuals sense protecció

Les expertes demanen introduir l'educació sexual als col·legis, abans de la secundària

Una de cada dos dones joves reconeixen tindre relacions sexuals sense protecció

Una de cada dues dones joves reconeix tindre relacions sexuals sense protecció, un comportament de risc que es tradueix en embarassos no desitjats en edats cada vegada més joves i en malalties de transmissió sexual. 

A la consulta de la doctora Mónica Molner Andrés, metgessa de salut sexual del Centre de Salut Malva-rosa, arriben xiques cada vegada més joves per un embaràs no desitjat o casos de malalties de transmissió sexual. Segons ha explicat la doctora a À Punt NTC el perfil de les joves que acudeixen són xiques que tenen relacions sexuals sense preservatius perquè, tant si prenen o no la píndola, no tenen por a un embaràs ni per a una ETS. 

Segons una enquesta feta a unes 3.000 dones de 16 a 35 anys, vora el 50% ha recorregut a la píndola anticonceptiva d'urgència. El director mèdic de HRA Pharma, Guillermo Sellés, assegura que existeix la falsa creença que l’anticoncepció d’urgència només es pot prendre tres vegades en la vida perquè produeix esterilitat. “Aquest no és un mecanisme abortiu sinó que inhibeix l’ovulació”, ha dit. 

Per això, les expertes són partidàries d'introduir l'educació sexual als col·legis, abans de la secundària. En les xarrades sobre salut sexual ajuden a aclarir conceptes erronis, fruit d'una formació sobre sexualitat que arriba massa tard.

També et pot interessar

stats