Una dona triomfa a Elx pelant magranes i cultivant l’exemplar més bonic

Vicentina Navarro guanya tant el concurs de pelar magranes com el de la magrana ideal que s'han celebrat en la Fireta del Camp d’Elx

Vicentina Navarro guanya el concurs de pelar magranes i el de la magrana ideal a Elx
Vicentina Navarro guanya el concurs de pelar magranes i el de la magrana ideal a Elx

Vicentina Navarro és la gran triomfadora de la Fireta del Camp d’Elx en guanyar els dos concursos que s'han dedicat a la magrana mollar d'Elx, en el marc de les activitats organitzades en aquest certamen.

Aquesta veïna s’ha imposat a més d’una quinzena de participants amb la seua destresa a l'hora de pelar magranes a l'estil tradicional i a prop d’una trentena en presentar l’exemplar “que millor representa la bellesa i característiques de la varietat mollar d'Elx”. 

 “El secret per a pelar la magrana és simplement fer-ho de la manera tradicional, com ho solc fer a casa”, assenyala Vicentina, la passió de la qual li ha permés emportar-se els 400 euros en metàl·lic corresponents als premis dels dos concursos.

Vicentina explica la seua tècnica: “primer faig un cercle al voltant de la corona amb el ganivet, la lleve i veig on estan les membranes blanques que té la magrana. Després faig talls en cada membrana cap a la part inferior com si foren els gallons d'una taronja i l'últim és llevar la part central i la resta de membranes blanques”.

L’objectiu: desmitificar i ressaltar les qualitats de la magrana d'Elx

Des de la Denominació d'Origen Protegida (DOP) de la Magrana Mollar d'Elx assenyalen que el concurs de pelar magranes “és molt important a l'hora de desmitificar que la magrana és una fruita que costa de pelar” i ressalten que “la recompensa és enorme”.

El president del consell regulador, Francisco Oliva, defensa que “tot i que el seu aspecte exterior no és tan cridaner com el d'altres magranes, el seu interior és el més preat pel consumidor perquè és dolç, amb llavor molt blana i comestible”. Es tracta de l’única magrana que compta amb Denominació d’Origen.

També et pot interessar

stats