Una dona reviu després de de sis hores en parada cardíaca per una hipotèrmia

Els metges de l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona l'han ressuscitada amb un novedós dispostiu per a oxigenar la sang.

VÍDEO | Una dona reviu després de de sis hores en parada cardíaca per una hipotèrmia

Audrey Mash, una dona britànica de 34 anys que resideix a Barcelona, ha tornat a la vida després de sis hores en parada cardíaca per una hipotèrmia severa. És l'únic cas d'aquest tipus documentat a Espanya.

Els fets van passar el 3 de novembre, quan una tempesta va sorprendre la dona mentre feia una travessia pel Pirineu. Els bombers la van rescatar inconscient, en aturada cardíaca i amb una temperatura corporal de només 18 graus. 

Atesa la gravetat de la situació amb què va arribar a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, el servei de Medicina Intensiva va decidir aplicar-li un novedós dispositiu, anomenat ECMO, que permet la funció cardíaca a través d'un sistema que oxigena la sang fora del cos i la retorna a l'organisme després de controlar-ne la temperatura amb un circuit d'aigua. Era la primera vegada que s'aplicava en un cas d'hipotèrmia, i va funcionar. 

Amb aquest sistema el cor va tornar a bategar després de més de sis hores. I més encara, a la pacient no li ha quedat cap seqüela. "M'ha semblat un miracle", ha declarat la dona, que aquest dijous ha agraït el treball dels professionals.

També et pot interessar