Una dona rescatada a Almassora i cotxes atrapats per les pluges a Castelló

El Consorci Provincial de Bombers s'ha mobilitzat per a rescatar les persones atrapades a Moncofa i la zona del camí fondo entre Almassora i Vila-real.

Es recomana precaució a l’hora de circular per les carreteres.
Es recomana precaució a l’hora de circular per les carreteres.

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha decretat aquesta matinada l'avís taronja per pluges intenses al litoral sud de Castelló, però cap a les nou del matí ha baixat a groc. Tot i així, el cel continua molt enfosquit i no es descarta que torne a ploure. 

Segons l'AVAMET, s’han arreplegat més de 90 litres per metre quadrat a la ciutat de Castelló en poc més d’una hora, més de 50 a Xelva en un parell d’hores, quasi 40 a Alfondeguilla, vora 25 a Nules i 15 a l’Eliana. A Almassora s'ha rescatat una dona que havia quedat atrapada en el seu vehicle.

Segons la Policia Local, hi ha una dotzena de vehicles bloquejats a Castelló, Vila-real, Almassora i Moncofa. Encara que els efectius del Consorci de Bombers de Castelló ja hi treballen en el rescat, les autoritats han recomanat que no s'utilize el cotxe en els desplaçaments per aquests municipis.

La pluja també ha afectat el trànsit

En aquests moments està tallada la ronda de circumval·lació al pas inferior de l'avinguda de Lledó i també el pas inferior del grup Lourdes, i també la comunicació entre Benicàssim i Castelló per l'autovia CV-149.

En el pas de Ribalta se n’ha eixit l’arena, i la Rambla de la Viuda i el camí de Benafeli, a la localitat d’Almassora, estan tallats. A més, el Riu Sec baixa enfurit a les comarques de l’interior.

Així i tot, la DGT assegura que se circula amb normalitat a pesar de les pluges.

Recomanacions de la Policia Local de Castelló

Cal evitar travessar rambles en què es puga acumular aigua, encara que semble que no n'hi ha molta i que no existeix perill. S'aconsella molta tranquil·litat al volant, mantindre la distància de seguretat i no circular a molta velocitat.

El Festival Rototom comença hui amb previsió de pluja

Aquesta nit del dijous 16 d'agost arranquen oficialment les actuacions musicals del Festival Rototom a Benicàssim i, segons les previsions de pluja, començaran passades per aigua. Segons l'AEMET, hui dijous hi ha un 70% de previsió de pluges i tronades en aquesta zona des de les 18.00 hores fins a la mitjanit. Per a demà divendres també es preveu que ploga durant el matí i el migdia, encara que a partir de les 18.00 hores les previsions de pluja baixen al 55 % i s'espera que el sol comence a lluir a partir de dissabte. 

També et pot interessar

stats