Una dona morta i nou persones ferides en l'incendi d'un pis a Xirivella

Es desconeixen les causes del foc, que ha obligat a desallotjar l'edifici afectat i l’adjacent.

L'edifici afectat per l'incendi
L'edifici afectat per l'incendi / À Punt NTC

Una dona ha mort i nou persones han resultat ferides en l'incendi d'un pis a Xirivella. El foc s'ha iniciat vora les 3:40 hores de la matinada en el primer pis d'un habitatge de cinc altures situat en el número 7 del carrer de Sacrament Esteve de la localitat i ha obligat a desallotjar el veïnat de l’edifici i de l’adjacent.

En les tasques d'extinció han participat bombers dels parcs de Paterna i Torrent i fins al lloc dels fets s'han desplaçat dues unitats SAMU i una de suport vital bàsic (SVB), que han atés deu persones per cremades, intoxicació de fum i crisis d'ansietat.

La víctima mortal i un dels ferits han sigut traslladats a l'Hospital La Fe de València, mentre que els altres huit, dos d'ells més greus per inhalació de fum, han sigut traslladats a l'Hospital General.

De moment es desconeixen les causes que han provocat l'incendi, que s'ha iniciat en el primer pis i ha afectat altres habitatges de l'edifici, encara que els primers indicis, segons ha relatat el propietari de l'immoble, podrien apuntar a la sobrecàrrega en un endoll.

Cap a les 4:30 hores s'ha controlat el foc però fins a les 6 no s'ha donat per extingit després de revisar l'estructura i ventilar l'edifici. Els serveis municipals netegen la via pública i, segons la Policia Local, fins que no es confirme l'estat de l'estructura, els veïns desallotjats no podran tornar a casa.

L'Ajuntament de Xirivella ha enviat al lloc del sinistre els tècnics d'Urbanisme que, en una primera inspecció ocular, han descartat danys estructurals en l'edifici. No obstant això, haurà de ser ratificat per l'informe d'habitabilitat que elabore el tècnic de l'assegurança de la comunitat de propietaris, que es farà càrrec de les reparacions. El que sí que està afectat és el revestiment de l'escala de l'edifici i es procedirà a una actuació d'urgència en els trams afectats.

També et pot interessar