Una dona marroquina trenca barreres encapçalant la lluita sindical en Soldive

Jada Jenfi lidera la vaga indefinida que els 140 treballadors i treballadores de l'empresa agroalimentària han iniciat per a evitar l'ERO

Jada Jenfi, presidenta de CCOO en Soldive / À Punt NTC

La plantilla de l'empresa agroalimentària Soldive, a Los Montesinos, al Baix Segura, esta de vaga per un ERO. Encapçala la lluita sindical contra els acomiadaments Jada Jenfi, dona d'origen marroquí. Com a presidenta del comité d'empresa, aquesta treballadora del camp trenca moltes barreres, prejuís i estereotips.

Hui és una de les tres representants sindicals, dones, de CCOO en l'empresa agroalimentària Soldive. Concretament n'és la presidenta. No ha dubtat de fer un pas avant i liderar la vaga indefinida que han iniciat els 140 treballadors i treballadores, 50 d'elles dones, per evitar l'ERO que pretén fer l'empresa.

Són conscients que, per ser dones i marroquines, ho tenen més dificil en la lluita pels seus drets, en un sector i en una societat en què els homes, fins i tot en la lluita sindical, no solten el lideratge en les empreses. Aquestes treballadores del camp, malgrat les dificultats, reivindiquen de forma visible unes condicions de treball dignes.

Quasi sense adonar-se'n, aquestes treballadores que un dia arribaren a la Comunitat Valenciana buscant un futur millor han acabat fent clevills en el sostre de vidre que malauradament frena l'accés als llocs de negociació i de decisió en la nostra societat.

També et pot interessar

stats