Una dona i la filla moren assassinades per l'exparella de la filla, a Vitòria

L'home, que ha botat foc al domicili i s'ha llançat per la finestra des d'un octau pis, ha sigut detingut.

El presumpte assassí, abans de tirar-se des del huité pis
El presumpte assassí, abans de tirar-se des del huité pis / David Aguilar (EFE)

Una dona de 69 anys i la filla, de 43, han mort assassinades a ganivetades a Vitòria. El presumpte agressor és l'exparella de la filla. L'han detingut després d'incendiar el pis familiar i d'intentar suïcidar-se saltant per la finestra. La mare ha mort quan la traslladaven a l'hospital, mentre que la filla ha mort pràcticament a l'acte. Aquesta tenia dos fills que, en el moment del crim, es trobaven a escola, i no havia posat mai cap denúncia per violència masclista a l'exparella.

El presumpte assassí, de 46 anys, s'ha presentat al pis i, en el mateix replà de l'escala, ha assaltat les dues dones amb una arma blanca. En arribar l'Ertzaintza, l'home s'ha atrinxerat en el domicili, i ha acabat botant-li foc per evitar l'entrada policial. Des de la finestra del pis, ha amenaçat de tirar-se. Durant les dues hores de tensió següents els bombers, que intentaven apagar el foc, han col·locat un matalaf unflable en terra que ha salvat la vida del presumpte agressor quan s'ha precipitat al buit. La policia l'ha detingut ja en el carrer.

Aquest assassinat masclista és el desé enguany a Espanya, període en què deu dones han mort, i han deixat orfes huit menors d'edat.

També et pot interessar

stats