Una dona amb dues criatures ha de tornar el pis on viu al seu maltractador

Malgrat que podria haver demanat l’habitatge en favor del fill que tenen en comú, un mal assessorament legal l’ha deixat en aquesta situació

Una dona amb dues criatures ha de deixar el pis on viu per tornar-li’l al seu maltractador / À Punt NTC

Una dona es veu obligada a abandonar el pis on viu, a la Vila Joiosa (Marina Baixa), amb els seus dos fills, per a donar-li’l al seu maltractador, que té dues condemnes per violència de gènere i una orde d'allunyament. Fa dos anys, ella es va comprometre a tornar-li el pis, però amb una renda de vulnerabilitat i amb dos fills, no troba on viure.

L’habitatge on viuen Sandra i les seues criatures és propietat de l’exparella d’ella. Malgrat que ell podria viure a la casa amb el fill de sis anys que tenen en comú, quan se separaren va acordar amb el seu maltractador que en un any li tornaria la casa, perquè la seua advocada en aquell temps li va dir que no podia demanar l’habitatge en favor del menor, explica. Però sense faena, cobrant només una renda de vulnerabilitat i amb dues criatures, no troba on viure.

Més tard, en assabentar-se que tenia aquesta possibilitat, va recórrer als tribunals, però ja no es podia fer res. Aquell acord no es pot anul·lar, i ara una jutgessa ha determinat que ha de tornar la casa al seu maltractador. "Per a fer-me mal a mi, deixarà el seu fill al carrer", es lamenta Sandra. 

Amb dos fills i un informe de vulnerabilitat, només té una ajuda mensual de 850 euros. Sola i sense faena, ningú li lloga un pis, cosa que la situa en una situació angoixant per a ella i els dos fills, ja que han de deixar el pis abans del 28 de febrer.

La seua advocada actual, Fanny Serrano, explica que el de Sandra és un cas que "té de tot": violència de gènere, exclusió social i econòmica, problema de la manca d’alternatives habitacionals, i dues criatures menors d’edat. 

També et pot interessar

stats