Una dona dirigirà per primera vegada la Guàrdia Civil

El Consell de Ministres aprova el nomenament de la subdelegada del govern a Màlaga, María Gámez, com a nova directora de la Guàrdia Civil.

María Gámez, en una imatge d'arxiu
María Gámez, en una imatge d'arxiu

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres el nomenament de la subdelegada del govern espanyol a Màlaga, María Gámez Gámez, com a nova directora de la Guàrdia Civil. D'aquesta manera, es convertirà en la primera dona que estarà al capdavant de l'institut armat, que té 175 anys d'història.

Gámez era des de juny del 2018 subdelegada de l'executiu a Màlaga, on entre altres fets rellevants, va seguir sobre el terreny les tasques de rescat de Julen, el xiquet de dos anys que va caure el 13 de gener de l'any passat en un pou de quasi 110 metres de profunditat a Totalán.

La proposta del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska ha sigut acceptada per la titular de Defensa, Margarita Robles. Dimarts passat, el ministre va citar els alts responsables del seu departament per a comunicar-los el seu futur en el ministeri, on no continuen el director de l'institut armat, Félix Azón, i la fins ara secretària d'Estat de Seguretat, Ana Botella.

A més de María Gámez, el responsable del Ministeri de l'Interior ha portat aquest divendres al Consell de Ministres el nomenament de Rafael Pérez com a secretari d'Estat de Seguretat i el de Rocío García Romero com a directora de gabinet. Aquests dos últims ja formaven part de l'equip que va formar el ministre de l'Interior fa quasi dos anys.

També et pot interessar

stats