Una altra dona declara que l'assassí confés de Marta Calvo va intentar introduir-li cocaïna als genitals

El jutjat d'Instrucció número 20 de València unifica les quatre causes contra Juan Ignacio Palma en un únic cas.

L'acusat de la mort de Marta Calvo entra al jutjat d'Alzira per a declarar en una imatge d'arxiu
L'acusat de la mort de Marta Calvo entra al jutjat d'Alzira per a declarar en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Novetats en el cas de l'assassí confés de Marta Calvo. Una altra dona ha declarat que Jorge Ignacio Palma, que es troba a la presó preventiva a Picassent, va intentar introduir-li cocaïna als genitals sense el seu consentiment. Amb aquest nou testimoni, ja són huit les dones que han testificat contra l'assassí confés de la jove d'Estivella. El jutjat d'instrucció número 20 de València ha incorporat aquesta causa i ha unificat les quatre obertes contra ell en un sol cas, després de considerar l'Audiència Provincial que en totes elles hi ha una manera d'actuar comuna, una decisió que satisfà la família de Marta Calvo.

Aquesta causa se sumarà a les altres tres causes penals que ja se seguien contra Jorge Ignacio Palma: la defunció d'una dona el 25 de març de 2019 en un habitatge de València, la mort d'una altra dona, també a València, el 15 de juny de 2019; i la desaparició i mort de Marta Calvo, a la localitat de Manuel, el novembre de 2019. De moment, a Jorge Ignacio Palma se l'investiga per tres homicidis i huit delictes d'agressió sexual.

Aquest nou cas havia sigut denunciat a la Policia Nacional i fins ara el portava un altre jutjat. La xica va identificar el detingut com l'home amb qui va mantindre dues cites sexuals a València el 2019, en les quals ell va intentar introduir-li droga als genitals. Aquest modus operandi és el mateix que va fer servir Palma amb set xiques més que l'havien denunciat després que es fera públic el cas de Marta Calvo. També és la forma en què van morir dues dones més, que van estar amb l'acusat i la causa, segons ell, de la mort de Marta Calvo.

La família de Marta Calvo sempre s'ha mostrat favorable a la unificació dels casos i el portaveu de la família està convençut que hi ha més dones que encara no han denunciat. Segons ha indicat el portaveu de la família, Mariano Navarro, "si s'agrupen tots els expedients oberts, es pot agilitzar molt més el procés i s'evita la revictimització de totes les xiques implicades en el procediment".

Dilluns es van complir deu mesos de la desaparició de la jove d'Estivella i encara no s'ha trobat cap resta del seu cos. Palma es troba en presó provisional comunicada i sense fiança des del mes de juny per l'assassinat d'una altra dona a València.

També et pot interessar

stats