Una dona cremada i 21 persones intoxicades en l'incendi en una residència de la tercera edat a Alzira

El foc s'ha iniciat en el matalàs d'una habitació i ha obligat a evacuar totes les persones de l'edifici.

VÍDEO | Una dona cremada i 21 persones intoxicades en l\'incendi en una residència de la tercera edat a Alzira

Una dona de 67 anys ha patit cremades greus en un incendi que s’ha declarat a la residència de la tercera edat Solimar d’Alzira, a la Ribera Alta, i està ingressada a l’Hospital La Fe de València amb pronòstic reservat. El foc s’ha iniciat a les tres i mitja de la matinada, però tot i que inicialment havien atribuït la causa a un incendi en el matalàs d’una habitació de la segona planta, la investigació que porten a terme els bombers fa pensar en un curtcircuit. 

Fins a la residència, ubicada a l’avinguda de la Mediterrània d’Alzira, s’han desplaçat agents de la Policia Local i de la Policia Nacional. També hi ha acudit un efectiu dels bombers del Consorci Provincial de València, que ha enviat quatre ambulàncies de transport no assistencial, dues unitats del SAMU i un suport vital bàsic. 

Totes les persones residents en la segona planta han sigut evacuades i, a banda de la dona ferida, també han hagut de ser ateses setze persones internes més i cinc policies nacionals per inhalació de fum. Tots s’han derivat als hospitals de la Ribera, Xàtiva i Gandia.

A hores d’ara, les persones afectades de la residència ja comencen a tornar-hi. A més de la dona ingressada a La Fe de València, que s'allotjava a l'habitació on s'ha originat el foc, queda un altre pacient de 86 anys en observació a l'hospital de Xàtiva. 

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, que ha confirmat a À Punt NTC que, a poc a poc, es recupera la normalitat a l'edifici residencial. D’altra banda, el conseller delegat de la residència Solimar, Eugenio Pérez, ha explicat que la residència ja funciona amb normalitat i que s’ha habilitat una ala de l’edifici per a allotjar les persones que tenen l’habitació al corredor de la segona planta afectat pel foc. A hores d’ara, els serveis de neteja treballen a la zona per a recuperar el funcionament normal “en un parell de dies i que les persones desplaçades puguen tornar a les seues habitacions”, ha dit Pérez.

També et pot interessar

stats