Una dona de 74 anys, segona mort confirmada pel brot de listeriosi

Continua en investigació la mort d'un home a Cantàbria per la malaltia sense haver consumit carn ensaginada.

Un operari de l'Ajuntament de Sevilla arriba amb unes neveres per a recollir mostres de la carn origen del brot de listeriosis
Un operari de l'Ajuntament de Sevilla arriba amb unes neveres per a recollir mostres de la carn origen del brot de listeriosis / José Manuel Vidal (Efe)

Una dona de 74 anys infectada per listeriosi ha mort aquest dimarts a les 13:15 hores a l'Hospital Virgen del Rocío de Sevilla, segons ha informat la Conselleria de Salut i Famílies de la Junta d'Andalusia. Així, es converteix en la segona mort confirmada a conseqüència d'aquest brot. La dona presentava patologies prèvies i s'incloïa dins de la població de risc, segons ha apuntat la conselleria.

D'altra banda, continua en investigació el cas d'un home malalt terminal de càncer de pàncrees que va morir la setmana passada després de donar positiu en listeriosi, encara que no s'ha confirmat la seua relació amb aquest brot. La primera mort per aquesta malaltia va ser una anciana de 90 anys que va ingressar el 15 d'agost a l'hospital en un estat de salut "deteriorat" després de menjar carn ensaginada i que va morir cinc dies després.

En total, el nombre de persones amb infecció confirmada des de l'inici de l'alerta, decretada el 15 d'agost, ascendeix a 203 persones, la majoria a Sevilla, amb 161 casos. En el cas de la Comunitat Valenciana, està pendent dels resultats de les anàlisis que s'han realitzat a cinc persones que presenten alguns dels símptomes de la listeriosi.

També et pot interessar

stats