Una dona de 60 anys recupera la vista després d'extirpar-li un tumor que li afectava els nervis òptics

La pacient ha pogut recuperar quasi el 100% de la visió i ha aconseguit una vista del 0,5 amb l'ull que quasi havia perdut i del 0,8 amb l'altre

El neurocirurgià Esteban Cordero
El neurocirurgià Esteban Cordero / hm hospitales

Metges i cirurgians han aconseguit que una dona de 60 anys haja recuperat la visió després d'extirpar-li a través del nas un tumor, un macroadenoma hipofisiari, que li afectava els nervis òptics. L'operació l'ha duta a terme el Centre Integral de Neurociències AC HM CINAC Barcelona, situat a l'Hospital HM Nou Delfos.

La pacient va arribar a Barcelona des de les Illes Canàries amb un tumor que se li havia reproduït i que li havia provocat una pèrdua pràcticament total de la visió.

La dona, que ja havia sigut operada fa 20 anys, no s'havia sotmés a cap revisió des que li van extraure el tumor per primera vegada i fa un any que va començar a perdre vista fins a quasi deixar de veure amb un ull i amb l'altre tindre una visió de 0,3 solament.

En el centre li van practicar una endoscòpia transesfenoidal i li van extirpar el tumor a través del nas, la qual cosa li ha permés recuperar bona part de la vista. La intervenció s'ha fet en un quiròfan integrat de neurociències, el navegador de les quals ha resultat clau a l'hora de poder practicar la tècnica quirúrgica precisa i poc invasiva.

L'operació l'ha duta a terme l'equip del neurocirurgià Esteban Cordero i la dona ha sigut tractada en el servei de neurocirurgia que lidera Cristóbal Perla i en la unitat de diagnòstic avançat en epilèpsia, que dirigeix Rodrigo Rocamora.

"La pacient ha pogut recuperar quasi el cent per cent de la visió, ja que ha aconseguit una vista del 0,5 amb l'ull que quasi havia perdut i del 0,8 amb l'altre", ha subratllat Cordero.

També et pot interessar

stats