Una desena de municipis valencians superen els 25°: “Encara no hem tingut fred”

L'Aemet assegura que a la Comunitat Valenciana no hi ha precedents d'un inici d'any tan càlid i tan sec 

Diverses persones gaudeixen de les altes temperatures a la platja
Diverses persones gaudeixen de les altes temperatures a la platja / Rober Solsona (Europa Press)

Una desena de municipis del litoral i prelitoral de València i Alacant han superat els 25° de màxima, entre altres les ciutats d'Alacant (26,1°) i València (26°), segons les dades que ha publicat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Les temperatures també han sigut notablement elevades a Llíria i Pego (26,1°), Rojals (25,9°), l'aeroport de València (25,6°), Carcaixent i Miramar (25,5°), Oriola (25,4°) i l'aeroport d'Alacant-Elx (25°).

És el cinqué episodi càlid anòmal d’enguany i el tercer "més destacat", després dels de meitat i final de gener, segons ha indicat l'Aemet. "Es pot dir que enguany encara no hem tingut fred", ha assegurat en un fil a través de la xarxa social X, abans Twitter.

De fet, aquest dimarts ha sigut "el dia més càlid" d'aquest episodi, amb temperatures mitjanes "més pròpies de principi de maig que de ple hivern". Serà a partir de dimecres quan les temperatures "aniran descendint a poc a poc", però mantenint-se "per damunt dels valors normals de la meitat de febrer".

En qualsevol cas, l'Aemet ha ressaltat que "no hi ha precedents" a la Comunitat Valenciana d'un inici d'any "tan càlid com el d'aquest 2024, ni d'un principi d'any hidrològic tan sec".

També et pot interessar

stats