Una DANA agranarà la Comunitat Valenciana les pròximes 24 hores

L'Aemet ha elevat de groc a taronja l'avís per pluges i tempestes en bona part de la Comunitat Valenciana.

VÍDEO | Una DANA agranarà la Comunitat Valenciana les pròximes 24 hores

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha elevat de groc a taronja l'avís per pluges i tempestes, que poden ser localment intenses a les comarques de València, a partir de les sis de la vesprada. S'esperen pluges acumulades de fins a 40 litres per metre quadrat en una hora. Aquest dilluns el nivell es manté groc a les comarques del nord, però dimarts serà taronja en bona part de la Comunitat Valenciana.

Castelló i València es preparen per a l'episodi de gota freda previst per a aquest dilluns i dimarts per pluges que poden ser localment fortes i tempestes d'una intensitat superior a l'habitual. 

Els ajuntaments i diferents col·lectius ecologistes adverteixen de la importància de netejar correctament les zones inundables davant episodis de gota freda per a reduir-ne les conseqüències. Reclamen que s'executen les obres pendents de drenatge, de canalització o d'adequació de barrancs.

A la ciutat de Castelló es preparen per a la neteja de séquies i barrancs. Sobretot, en zones inundables, com les zones de marjal del Grau on s'ha construït i que, inevitablement, patiran les conseqüències de les pluges torrencials. Al barranc de Picassent, per exemple, una vegada acabats els treballs de desbrossament, s'ha col·locat una malla geotèxtil que evitarà les fortes avingudes d'aigua en cas de pluges intenses.

I pel que fa als llits dels rius, han d'estar lliures de canyes i residus. Una faena que s'ha fet al riu Gorgos, desbordat a l'abril per unes intenses pluges. Paco González, portaveu del Grup d'Estudi i Conservació d'Espais Naturals (Gecen), ha destacat a la ràdio d'À Punt que l'acció coordinada de l'administració i de la ciutadania pot minimitzar l'impacte, però és necessària la conscienciació individual. Segons afirma, hi ha séquies que es tapen de forma il·legal i també es troben residus. És el cas del riu Sec de Castelló, que, quan ve una avinguda forta, s'obstrueix per la vegetació.

També et pot interessar