Una cria de dofí ratllat apareix morta a la platja del Serradal de Castelló de la Plana

L’animal, de 70 centímetres, estava en avançat estat de descomposició

L'exemplar de dofí ratllat aparegut mort a la platja del Serradal
L'exemplar de dofí ratllat aparegut mort a la platja del Serradal / Elvi Gómez

Un exemplar d’una cria de dofí ratllat, la més comuna del Mediterrani, ha aparegut mort aquest diumenge a la platja del Serradal, a Castelló de la Plana. Uns banyistes han sigut els que han donat la veu d’alerta a l’equip de Salvament Marítim de la platja, que han traslladat l’avís als agents de la Policia Local. 

“L’animal feia uns 70 centímetres i no tenia dents, el que ens indica que es tractava d’una cria menuda” ha explicat Raúl Míguez Lozano, tècnic d’Investigació de Zoologia Marina de l’Institut Cavanilles de la Universitat de València. Segons Míguez, l’avançat estat de descomposició no ha permés realitzar la necròpsia i han sigut efectius de la Policia Local els que han retirat el cos de la platja. 

L’expert ha assegurat que aquest cas no és el primer, perquè es tracta d’una de les espècies més comunes en aquesta part del mar Mediterrani. “Apareixen exemplars com aquest pràcticament cada mes, l’últim de fet la setmana passada” ha explicat. 

El protocol estableix que, en cas de trobar-se un exemplar d’aquest tipus, la ciutadania ha de telefonar a l'112, que activarà el servei de varament que gestionen de manera conjunta la Generalitat, la Universitat de València i l’Oceanogràfic. En cas que el cos de l’animal estiga en bon estat, els tècnics poden analitzar les restes i investigar la causa de la mort.

També et pot interessar

stats