Una crema en estudi aconsegueix, en tots els casos, reduir la dermatitis en pacients malalts de càncer

La Universitat Miguel Hernández d’Elx comunica que el fàrmac és segur i no té efectes adversos

Una dona es rasca una zona irritada a al braç
Una dona es rasca una zona irritada a al braç / Shutterstock_2136381869.jpg

L'empresa Prospera Biotech del Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx (Baix Vinalopó) ha finalitzat amb un èxit del 100% un estudi pilot per a testar la reducció de les molèsties sensorials associades a tractaments per radioteràpia, com la cremor o la hipersensibilitat.

El centre universitari ha destacat que el 100% de les pacients voluntàries asseguraren sentir alleujament de les sensacions molestes amb l'aplicació d'una crema, que deriva d'una altra ja comercialitzada i que combina diversos ingredients per a reforçar la funció de barrera de l'epidermis a través d'un principi actiu que actua per neuromodulació.

Aquest mètode consisteix a modular la resposta dels terminals nerviosos de la pell responsables del dolor i la picor per a controlar els efectes adversos, segons ha informat la UMH en un comunicat.

L'estudi pilot es va realitzar entre un grup de pacients voluntàries diagnosticades amb càncer de mama que anaven a rebre tractament de radioteràpia a les quals es va aplicar dues vegades al dia la formulació en l'àrea irradiada, des de l'inici del tractament fins un mes després de finalitzar-lo.

D'aquesta manera, el 100% de les pacients que finalitzaren l'estudi asseguraren que havien sentit alleujament de les sensacions molestes amb l'aplicació de la crema i cap va informar sobre efectes adversos. A més, el 87% de les voluntàries va millorar la qualitat de vida dermatològica i el 80% de les pacients estaven molt satisfetes amb l'estat de les àrees de la pell afectades per la radiació.

Segons el responsable del Servei de Radiooncologia de l'Hospital General Universitari d'Elx durant la realització de l'estudi, Carlos Ortega, els resultats mostren que la crema és segura i no té efectes adversos en la cura de l'àrea de la pell afectada per la radiació.

També et pot interessar

stats