Una cosina de l’alcalde de Polop assassinat declara que el principal sospitós va brindar amb xampany després del soterrar

La testimoni reitera al jurat que Juan Cano sentia “odi” per la víctima i assegura que “l’humiliava i l’insultava”.

La cosina germana de l’alcalde de Polop assassinat el 2007, Alejandro Ponsoda, que ha declarat en el judici
La cosina germana de l’alcalde de Polop assassinat el 2007, Alejandro Ponsoda, que ha declarat en el judici / À Punt NTC

Una cosina germana de l’alcalde de Polop (Marina Baixa) assassinat el 2007, Alejandro Ponsoda, ha relatat davant el jurat popular del judici que just després del soterrar, el successor en l’alcaldia, Juan Cano, es va dirigir a un restaurant i allí “va brindar amb xampany”. El també popular Juan Cano està considerat en el procediment judicial com l’autor intel·lectual de la mort. 

És un dels set acusats en el crim, juntament amb l’empresari del calcer Salvador Ros, l’amo i el gerent del prostíbul on suposadament es van planejar els fets, Pedro Hermosilla i Ariel Gatto, i els tres suposats sicaris. Tots s’enfronten a una petició de 25 anys de presó per assassinat, excepte els tres últims, als qui en demanen 27, ja que al delicte principal se suma el de tinença il·lícita d’armes.

La cosina de Ponsoda, assassinat a trets davant de sa casa el 19 d’octubre de 2007, ha traslladat als sis homes i tres dones del jurat que un amic li va revelar que, just després del soterrar de la víctima, Juan Cano es va dirigir al bar La Muntanya, ubicat en la població veïna de Benimantell, amb altres persones i que allí “va brindar amb xampany”.

Aquest episodi ha suscitat l’interés de la presidenta del tribunal del jurat, la magistrada Cristina Costa, que ha demanat el nom de la persona que li va contar la situació.

La testimoni ha continuat que, en assabentar-se dels fets, va demanar a aquest amic que informara de tot això a la Guàrdia Civil, però que ell no ho va fer perquè tenia “por” a la possible reacció de Cano. L’acusat era aleshores tinent d’alcalde, regidor d’Urbanisme i imminent president de l’Ajuntamet de Polop. 

Durant la declaració, aquesta testimoni ha reiterat que Cano sentia “odi” cap al seu cosí i ha assegurat que “l’humiliava i l’insultava”, mentre que Ponsoda “com que era bona persona, no li contestava”. També ha confirmat que va veure junts en diverses ocasions l’empresari Salvador Roig i un dels presumptes sicaris.

El crim d’Alejandro Ponsoda es va produir el 19 octubre de 2007 quan tornava al seu domicili, situat en la pedania de Xirles. Segons el sumari va rebre tres trets, encara que només un d’ells li va impactar al cap. Això li va acabar provocant la mort huit dies després a l’Hospital General d’Alacant. Cano el va rellevar al capdavant de l’alcaldia com a número dos de la llista del PP fins que, al cap de dos anys, va ser detingut junt amb altres sis acusats per, suposadament, orquestrar i executar el crim amb l’odi personal com a mòbil. 

També et pot interessar

stats